Dünya üzerinden pek çok çeşitte bitki yer almaktadır. Bu bitkilerin bir kısmı yenilebilirken bir kısmı da hoş koku ve görüntüsüyle birçok evi ve bahçeyi süslemektedir. Özellikle kadınların ilgilenmeyi sevdikleri pek çok çiçek türü yer almaktadır. Bazı çiçeklerin bakımı ev ortamında sağlanabilirken bazı çiçekleri ise evde yetiştirmek oldukça zor olmaktadır. Bu nedenle kişiler çiçek isimleri ve özellikleri konusunda araştırma yapmaktadırlar.
Bahçe Çiçekleri ve İsimleri
Çiçek yetiştirmeyi seven ve bahçe düzenlemesi yapmak isteyen pek çok kişi, çiçek isimleri ve özelikleri arasında bahçe çiçekleri ve isimleri araştırması yapmaktadır. Bu çiçekler şu şekilde belirtilmektedir;
- Boru çiçeği: Boyu uzun olan bir bahçe çiçeğidir. Yarı gölgeli yerlerde yetiştirilmelidir.
- Ağlayan gelin çiçeği: Çiçeklerinin aşağıya bakmasıyla ters bir laleye benzemektedir. Bu onun en belirgin özelliği olmaktadır. Yüksek sıcaklıkları sevmeyen çiçek soğuğa oldukça dayanıklıdır. Yarı gölgelik topakta yetişir ve suya çok fazla ihtiyaç duymaz.
- Akasya: Bu çiçeğin renkleri pembe, beyaz ve sarı olabilmektedir. Yüksek sıcaklıklara dayanıklı olan akasya çok fazla suya ihtiyaç duymaz. Sıcaklıkların ortalama olduğu her yerde yetişebilen bir çiçektir.
- Aslanağzı: Nerdeyse 40 renk tonu bulunan bu çiçek hafif bir kokuya sahiptir. Güneş ışığı almayı çok seven bu çiçek kurudukça sulanmalıdır.
- Gül: Çok fazla renk çeşidiyle en sevilen çiçeklerin başında yer almaktadır. Görünümü ve kokusuyla bir bahçe çiçeğidir.
- Hanımeli: Soğuğa karşı hassas olan bu çiçek, suyu çok sever.
- Begonvil: Özellikle denize yakın yerlerde yetiştirilen bir çiçektir. Güneş ışığını almayı çok sever ve susuzluğa dayanıklı değildir. Bu yüzden, toprağı kuruduğunda sulamak gerekir.
- Cennet kuşu çiçeği: Soğuğa karşı hassas olan bu çiçek, sıcağı sevse de güneş ışığını doğrudan almamalıdır.
- Çuha çiçeği: Soğuğa oldukça dayanıklı olan bu çiçek kapalı alanlarda yetiştirilemez.
- Defne: Çoğunlukla Akdeniz kıyılarında görülebilen bir çiçektir.
- Gelincik çiçeği: Genellikle kırlarda yetişir. Kokusu güzel değildir.
- Fulya çiçeği: Çok fazla kokusu olmayan bu çiçek ev yerine bahçede yetiştirilir.
- Itır Çiçeği: Nemli ortamlarda yetişen bu çiçek çok narindir. Çok sıcak ve soğukları sevmez.
- Karanfil: Çok suyu sevmeyen bu çiçek kuru da kalmamalıdır. Güneş ışığını doğrudan almayı sevmez.
- Kasımpatı: Güneşi ve suyu seven bir bahçe çiçeğidir. Bakımı oldukça kolaydır.
- Lale: Ekimi yılın belirli zamanlarında yapılan bir çiçektir. Kırmızı, sarı, turuncu ve beyaz renleri vardır.
- Leylak: Hoş bir kokuya sahip olup, uygun sıcaklığın olması gerekir.
- Lilyum: Hoş kokulu ve narin bir çiçektir.
- Manolya: Hoş kokulu bir bahar çiçeğidir.
- Nilüfer: Bahçelerde süs havuzlarında yetiştirilebilir.
- Papatya: Güneş ışığı seven bir çiçektir.
Saksı Çiçek İsimleri
Özellikle kadınlar, çiçek yetiştirmeyi çok sevmektedirler. Özellikle balkonlarda sıklıkla saksı çiçekleri ile karşılaşılabilmektedir. Evini güzelleştirmek isteyen pek çok kişi çiçek isimleri ve özellikleri konusunda araştırma yapmaktadır. Evde yetiştirmek için saksı çiçek isimleri merak edilmektedir. Saksı çiçekleri şu şekilde belirtilmektedir;
- Akşam sefası: Çiçeklerini akşam açan akşam sefası güneş ışığını çok sever. Suya çok ihtiyaç duyan bu çiçeğin günde iki kez sulanması gerekir. Kuruyan çiçekleri üzerinde bırakılmamalıdır.
- Yasemin: Hoş kokulu bir çiçektir. Güneş ışığını çok sevmez.
- Ateş çiçeği: Bol güneş alan bir yerde yetişmesi gereken bu çiçek mevsimlik olarak yetiştirilir. Susuzluğa dayanıklı olmasına rağmen kuraklık yerlerde yetişmez. Bu nedenle, toprağı kuruduğunda sulanması gerekir.
- Camgüzeli çiçeği: Mevsimsel yetiştirilen bu çiçek suyu oldukça sever.
- Kaktüs: Soğuğu sevmeyen bu çiçek türüne göre özel toprağı bulunur. Çiçeği çok zor açmasına rağmen kolay bir şekilde solar ve düşer.
- Kalanşo: Bakımı kolay olan çiçeklerdendir. Fazla suyu ve güneş ışığını doğrudan almayı sevmez.
- Begonya: Narin bir yapıya sahip olduğundan yaprakları değil toprağı sulanmalıdır. Sabah güneşini almayı çok sever.
Ev Çiçek Çeşitleri
Kişiler, evlerinde, ofislerinde, balkonlarında ve bahçelerinde çiçek yetiştirmekten çok hoşlanırlar. Özellikleri evleri süsleyen pek çok ev çiçek çeşitleri bulunmaktadır. Çiçek isimleri ve özellikleri konusunda araştırma yapan kişiler için ev çiçek çeşitleri şu şekilde belirtilmektedir.
- Açelya: Evde bakımı kolay bir şekilde yapılabilecek olan bir çiçektir. Özellikle pembe ve kırmızı renklerde olan bu çiçeği çok sulamaya gerek yoktur ve doğrudan güneş ışığı almaya ihtiyaç duymaz.
- Kadife çiçeği: Renkleri genel turuncu olup katmanlı bir görünüme sahiptirler. Güzel kokuları olmasına rağmen görüntüleri daha çok dikkat çeker.
- Hercai menekşe: Çok çeşidi bulunan bu çiçeğin bakımı kolaydır. Soğuğu sevmez ve fazla suya ihtiyaç duymaz.
- Hüsnüyusuf çiçeği: Aşırı sıcak ve soğuğu sevmez. Torağı kuruduğunda sulanmalıdır.
- Devetabanı: Yeşil yapraklı ev çiçekleri isimleri arasında yer alan devetabanı çiçek açmayan bitkiler arasındadır. Suyu ve güneş ışığını çok sevmez.
- Guzmanya: Aşırı sıcağı ve soğuğu sevmez. Genelde kırmızı renkli olup sonrasında turuncu ve sarıya döner.
- Fesleğen: Yapraklarının saçtığı koku sayesinde sıklıkla tercih edilen bir çiçektir.
- Gardenya: Güneşi seven fakat suyu sevmeyen bu çiçek, hoş kokusu sayesinde tercih edilir.
Salon Çiçekleri ve İsimleri
Görünümü ve hoş kokularıyla evlerin vazgeçilmez dekorasyonlarından olan çiçekler, salonları süslemektedir. Bu nedenle pek çok kişi salon çiçekleri ve isimleri konusunda araştırma yapmaktadır. Çiçek isimleri ve özellikleri arasından salon çiçekleri şu şekilde belirtilmektedir;
- Orkide: Toprak yerine ağaç kabuğu ya da çakılda yetişir. Çok sulanmamalıdır.
- Antoryum: Bu çiçeğin bakımı oldukça kolaydır. Haftada 1-2 kere sulamak yeterli olacaktır. Güneş ışığını doğrudan almayı sevmez. Kurumuş yapraklarının kesilmesi gerekir.
- Atatürk çiçeği: Bakımı zor olan bu çiçeği çok fazla sulamamak gerekir. Yaz mevsiminde doğrudan güneş almayan bir yerde bulunması gerekir. Fakat sonbahar mevsiminde yarım gün karanlık bir yerde bulunması gerekir.
Bir yanıt yazın