Bir başka WordPress sitesi

Hediye Edilebilecek En İyi Kitaplar

Hediye edilebilecek en iyi kitaplar neler

Hediye edilebilecek en iyi kitaplar neler? Kitaplar hayatımızda büyük bir yer kaplar. Zengin içerikleri ile hayal dünyasını ve düşünce yapısını geliştirmede oldukça iyidir. Ancak nasıl bir kitap seçilmesi gerektiği her zaman soru işareti oluşturur.

Bir insan kitap kurdu bile olsa, dikkat etmeniz gereken bazı konular vardır. Bu da her insanın, her kitap türünü sevmemesidir. Örneğin klasik edebiyat seven bir kişiye popüler kültürden bir kitap sunmanız isteksiz karşılanır. Eğer bilim-kurgu sevmeyen bir kişiye bu türde bir kitap hediye ederseniz yine aynı şeyle sonuçlanır.

Bu sebeple almadan önce hediyenin gideceği insanın, ait olduğu kategoriyi sevdiğinden emin olmanız gerekir. Bunun için kendisine sorabilir ya da mevcut kitaplarından hareketle sonuca verebilirsiniz. Buna hobileri de dâhildir.

Peki, almayı düşünebileceğiniz kitaplar neler? Bu konuda sayısız örnek verilebilecek de olsa, bazıları şöyledir;

  1. Fareler ve İnsanlar
  2. Demian
  3. Dostluk Ekmeği
  4. Şeker Portakalı
  5. Dostluk Üzerine
  6. Suç ve Ceza
  7. Anna Karenina
  8. Tutunamayanlar
  9. Harry Potter Serisi
  10. Yüzüklerin Efendisi Serisi
  11. Witcher Serisi

Peki, bu kitaplar nelerdir?

1.      Fareler ve İnsanlar

Nobel ödüllü olan John Steinbeck tarafından yazılan kitap, erkeğe hediye edilecek kitaplar arasında güzel bir tercihtir. 1937 yılında ilk kez yayımlanan kitap, büyük bunalım esnasında Kaliforniya George Milton ve Lennie Small’un yaşadığı trajik konuları ele alır.

Trajedi, uzun hikaye ve kurgu türünde olan eser, gerek arkadaşlara gerekse sevgilere hediye edilebilecek kitaplar arasındadır. Eğer güzel bir şekilde paketler ve küçük bir not iliştirirseniz harika bir hediyedir. Uzun yıllar boyunca sevdiğiniz kişinin raflarında yer alabilir, aradan uzun seneler bile geçse hatırlanabilirsiniz.

2.      Demian

Hediye kitap önerisi için bir diğer seçenek de Demian olur. İlk kez 1919 yılında yayınlanan kitap, Hermann Hesse tarafından kaleme alınmıştır. Kitapta geçen Emil Sinclair 10 yaşında bir Latince öğrencisi olup, aile dışında acımasız ve sert bir dünya olduğunu keşfeder.

Eğer özgün ve farklı bir kitap hediyesi olsun istiyorsanız, Demian oldukça güzel bir hediyedir. İnternetten hemen sipariş ederek edinebilir, sürpriz olacak şekilde paketleyerek verebilirsiniz.

3.      Dostluk Ekmeği

Hediye edilebilecek kitaplar arsında bir diğer seçeneğiniz de dostluk ekmeğidir. 2011 yılında yayınlanan kitap, Darien Gee tarafından yazılmıştır. İç ısıtan sıcacık bir hikâyesi olan eser ile sevdiğiniz kişinin kalbinde büyük bir yer edinebilir, arkadaşınıza anlamlı bir hediye verebilirsiniz.

Daha özel olmasını istiyorsanız içerisinde arkadaşlık ya da sevgi sözcüklerinden oluşan notlar hazırlayabilirsiniz. Yalnızca mürekkebin kitabın sayfalarına bulaşmamasına önem verilmelidir. Zira kitap kurtları bunu olumlu karşılamaz.

4.      Şeker Portakalı

Hediye edilebilecek en iyi kitaplar arasından bir diğer seçenek de şeker portakalıdır. İlk kez 1968 yılında yayınlanan kitabın yazarı Jose Mauro de Vasconcelos’tur. Brezilya’da Minas Gerais adlı bölgede hayatını devam ettiren ve fakir olan bir ailenin 5 yaşındaki oğlunun hikâyesi ele alınır.

Eğer hediye etmek istediğiniz kişi yabancı yazarları seviyorsa oldukça güzel bir kitaptır. Otobiyografik kurgu ve roman kategorilerinde olan eser hem sevgiliniz, hem de arkadaşınız için tercih edebileceğiniz güzel bir eserdir.

5.      Dostluk Üzerine

Sandra Michelle Lynch tarafından yazılan ve 2013 yılında basılan bu kitap, dilimize Ferma Lekesizalın tarafından çevrilmiştir. Dostluk hakkında muhteşem bir kitap olup, adından ve konusundan hareketle arkadaşlarınız için güzel bir kitaptır.

Ancak sevgiliniz için düşünüyorsanız daha farklı seçenekleri değerlendirmeniz tavsiye edilir.

6.      Suç ve Ceza

Bayana hediye edilecek kitaplar arasında Suç ve Ceza oldukça güzel bir kitaptır. Fyodor Mihayloviç Dostoyevski tarafından yazılan kitap, 1866 yılında yayınlanmıştır. Psikolojik ve felsefi roman türlerine giren bu eser, fakir bir öğrenci olan Rodion Romanoviç Raskolnikov’u ele alır. Para için tefeci bir kadını öldürmeyi planlayan ve bunu gerçekleştiren Raskolnikov, ardından manevi ıstırap çekmeye ve ahlaki ikilemlere kapılır.

Eğer uzun sürecek ve sürükleyici bir kitap arıyorsanız oldukça güzeldir. Arkadaşlara ve sevgililere hediye edilebilir.

7.      Anna Karenina

Lev Nikolayeviç Tolstoy tarafından kaleme alınan Anna Karenina hediye edilebilecek en iyi kitaplar arasındadır. 1877 senesine yayımlanmış olup o dönem Rusya’sında toplumun üst kesiminden 4 farklı insanın, iki erkek ve iki kadının aşk hikâyesini ele alır.

Sürükleyici yapısıyla büyük bir eser olan Anna Karenina sevgiliniz için de düşünebileceğiniz güzel bir kitaptır.

8.      Tutunamayanlar

İlk kez 1971-1972 yıllarında yayımlanan Tutunamayanlar, Oğuz Atay tarafından kaleme alınmıştır.  2002 yılında UNESCO, İngilizce’ye Tercüme Edilmesi Gereken Seçkin Edebiyat Eserleri arasına eklemiştir. Hediye edilebilecek en iyi kitaplar arasında düşünmeniz önerilir.

Gerek arkadaşınıza, gerekse sevgilinize özel günlerde de olmak üzere düşünebileceğiniz kitaplar arasında yer almaktadır.

9.      Harry Potter Serisi

Eğer daha fantastik ve son zamanları düşünüyorsanız, Harry Potter serisi hediye kitap önerisi içerisinde yer almaktadır. Eğer arkadaşınız ve sevgiliniz seviyorsa oldukça güzel bir hediyedir. Burada tek dikkat etmeniz gereken eserin sevilmesidir. Ardından tek yapmanız gereken serinin hangi kitabını alacağınızı düşünmedir.

10. Yüzüklerin Efendisi Serisi

Yüzüklerin Efendisi serisini sevenlerin ilgi ile karşılayacağı bu eser, arkadaşlık kitapları arasında arkadaşlarınıza verebileceğiniz kitaplar içindedir. Farklı serileri olduğu için hangisini almanız gerektiğine karar vermeniz gerekir.

Eğer sevgiliniz filmini seviyorsa, kitabından da hoşlanması muhtemeldir. Bu nedenle güzel ve düşünceli bir hediyedir.

11. Witcher Serisi

Hediye edilebilecek kitaplar arasından bir diğeri de Witcher serisidir. Birçok kişinin oyundan ve Netflix dizinden bildiği bu kitap, oyunu ve diziyi seyredenler tarafından ilgiyle karşılanır. Dolayısıyla düşünebileceğiniz kitaplar içerisinde yer almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir