Bir başka WordPress sitesi

Hediye Kutusu Yapımı İçin 10 Harika Fikir

Hediye kutusu yapımı için 10 harika fikir

Hayatımızın her anında pek çok özel gün yer almaktadır. Anneler Günü, Babalar Günü, Sevgililer Günü, evlilik yıldönümleri, doğum günleri ve pek çok diğer özel gün bulunur. Bu özel günlerin hepsinde sevdiklerimizi mutlu etmek için onlara hediyeler alırız. Sevdiğimiz insanlar için aldığımız hediyelerin maddi açıdan hiçbir önemi yoktur. Bu hediyelerin onlar için anlamlı olması yeterlidir.

Özel günlerde sevdiklerimiz için aldığımız hediyelerin güzel olmasının yanı sıra, bu hediyelerin kutu ya da paketlemesinin de şık ve güzel olması önemlidir. Çoğu zaman aldığımız hediyelerin paketlemesi personeller tarafından çok da özenerek yapılmaz. Bu nedenle evde kendiniz de birkaç malzeme ile güzel hediye paketleri ve kutuları hazırlayabilirsiniz. Bu nedenle pek çok kişi, hediye kutusu yapımı için 10 harika fikir konusunda araştırma yapmaktadır. Peki, hediye kutusu yapımı için bu fikirler nelerdir?

Arkadaşa Hediye Kutusu Hazırlama

Yaklaşan özel bir günde ya da içinizde geldiğinde arkadaşlarınız için hediye bulma telaşına girebilirsiniz. Fakat pek çok kişi, önceden birçok hediyeyi almış olduğundan dolayı arkadaşına hediye alırken zorlanabilir. Fakat bu durumda hediye kutuları oldukça iyi bir kurtarıcı olabilir. Birkaç hediyeyi daha önce almış olsanız bile güzel bir konsept ile birbiri ile uyumlu olan hediyeleri bir kutu içinde hazırlayarak hediye etmek oldukça hoş bir hediye olacaktır. Hediye kutusu yapımı için 10 harika fikir konusunda araştırma yapan pek çok kişi, arkadaşa hediye kutusu için neler koyabilirim diye de merak etmektedir. Peki, arkadaşını için hazırlayacağınız hediye kutusunun içine neler koyabilirsiniz? Bu hediye kutusu içine koyulabilecekler şu şekilde belirtilmiştir;

  • Kızlar için hazırlanacak bir kutuya el kremi, dudak balmı, ayna ve kolonya ile harika bir bakım kutusu hazırlanabilir.
  • Erkekler için hazırlanacak kutuya kahve, kupa, çakmak ve kalem ile şık bir hediye kutusu hazırlanabilir.
  • Kızlar için hazırlanacak kutuya mum, fular, küçük kaktüs ve not defteri ile tatlı bir hediye kutusu hazırlanabilir.
  • Erkekler için hazırlanacak kutuya teşbih, kemer, cüzdan ve kol düğmesi ile yine şık bir hediye kutusu hazırlanabilir.

Sevgiliye Hediye Kutusu Hazırlama

Kişiler, sevgilileri için sıradan bir hediye almak yerine hoş bir hediye kutusu hazırlayarak hediye edebilirler. Sevdiğine özel seçilmiş küçük parçaların büyük bir kutu içinde verilmesi onun özel hissetmesine neden olacaktır. Hediye kutusu yapımı için 10 harika fikir için araştırma yapan kişiler, sevgilileri için hediye kutusu içine neler koyabilirim diye merak ederler. Özellikle kızların hoşuna giden hediye kutuları oldukça sık tercih edilmektedir. Peki, sevgiliniz için hazırlayacağınız romantik bir hediye kutusunun içine neler koyabilirsiniz? Hediye kutusunun içine koyulabilecekler şu şekilde belirtilmiştir.

  • Gül yaprakları
  • Çikolatalar
  • Aşk içerikli butik kurabiyeler
  • Küçük kalp yastıklı ayıcıklar
  • Not yazmak için küçük zarflar
  • Kahve
  • Kupa
  • Seni seviyorum yazılı minik yastık
  • Resimli anahtarlık
  • Kalpli balonlar

Hediye Kutusu Yapımı

Hediyenin paketi de kutusu kadar önemli bir detaydır. İnsanlar bunu oldukça önemsemektedir. Çoğu zaman, alınmış olan hediyelerin paketlemeleri çok fazla özenli değildir. Bu nedenle, kişiler kendi zevklerine uygun olarak paketleme yapabilirler ya da kutu hazırlayabilirler. Özellikle sevgiliye alınan hediyenin romantik bir kutu da verilmesi oldukça büyük bir öneme sahiptir. Sevgilinizi etkilemek istiyorsanız, aldığınız hediyeyi şık ve hoş bir kutu için vermeniz güzel olacaktır. Peki, hediye kutusu yapımı için 10 harika fikir nelerdir? Bu fikirler şu şekilde belirtilmiştir;

  • Notlu hediye kutusu hazırlamak

Bir ayakkabı kutusunun üzerine harfler bulanan bir kağıdı kaplayarak üzerinde ki harfler ile mesaj oluşturulabilir.

  • Ceviz kabuğundan hediye kutusu yapmak

Aldığınız kolye, küpe ya da yüzük gibi hediyeleri sıradan bir kutuda vermek istemiyorsanız ceviz kabuğundan yapacağınız kutu hem çok farklı hem de çok güzel bir hediye paketleme seçeneği olacaktır. Ayrıca çok fazla malzemeye ihtiyaç duymadan yapılabilir. Eğer isterseniz simli bir oje yardımıyla içini boyayarak daha şık ve hoş durmasını sağlayabilirsiniz.

  • Kese kağıdından hediye kutusu yapmak

Sıradan bir paketleme biçimi olarak düşünülse de yapacağınız küçük dokunuşlar ile bambaşka bir hale getirmeniz oldukça mümkün. Bir danteli paketin ağzına küçük bir mandal ile tutturarak şık bir paket haline getirebilirsiniz. Kese kağıdından hediye paketi yapımı bu şekilde belirtilir.

  • Papyon hediye paketi

Erkekler için hazırlanabilecek bu paketleme biçimini erkek çocukların doğum günleri içinde kullanabilirsiniz.

  • Kağıt bardaktan hediye kutusu yapmak

Karton bardağın ağzını parçaya kesip bu parçaları birbirine geçirerek pratik bir hediye kutusu yapılabilir. Fakat küçük hediyeler için kullanılacak bir kutu olacaktır.

  • Cam kavanozdan hediye kutusu yapmak

Cam kavanozdan hediye kutusu yapmak için gerekli olan malzemeler bir tane cam kavanoz ve bir parça kurdeledir. Cam kavanozun içine çikolata ya da kurabiyeleri koyup ağzına kurdele bağladıktan sonra tatlı bir hediye kutusu hazırlamış olacaksınız.

  • Tuvalet kağıdından hediye kutusu yapmak

Tuvalet kağıdını rulo kartonu hediye paketi yapmak için oldukça elverişlidir.  Rulo kartonun açık olan kısımları elinizle bastırıp kıvırarak bir paket haline getirebilirsiniz. Sonrasında kurdele ya da renkli boyalar ile güzelleştirilebilir.

  • Piramit hediye kutusu

Kare bir kartonu köşelerinde keserek piramit haline getirebilirsiniz. Piramidin ucu kurdele ile bağlanarak küçük bir hediye kutusu görevi görecektir.

  • Klasik kalp hediye kutusu

Sert bir karton ve el işi kağıtlarıyla bir kalp kutu yapılabilir. Romantik hediyeler için oldukça uygun bir kutu olacaktır.

  • Gazete ile paketleme

Sıradan bir paketleme biçimi olsa da nostaljik olacaktır. Hediye kutusu yapımı için 10 harika fikir merak edenler için bu şekilde belirtilmiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir