Bir başka WordPress sitesi

Psikoloğa Hediye Almanın Püf Noktaları

psikoloğa hediye almanın püf noktaları

Psikolog tanıdığınızın özel bir gününde ya da tedavi sonrası teşekkür maiyetinde bir hediye almanız oldukça ince bir davranış olacaktır. Pek çok insan, tedavi sonrasında sağlık çalışanlarını unutmaktadır. Ancak her iş kolunda olduğu gibi psikologların da kutsal bir meslek yaptığını ve değerli birer birey olduklarını unutmamak gerekmektedir. Bu nedenle psikologlara hediye almak oldukça önemlidir.

Psikoloğa hediye almak isteyen bireyler, psikoloğa hediye almanın püf noktaları konusunda bilgi sahibi olmalıdır. Zira bazı noktalara dikkat edilmezse, aldığınız hediye absürt kaçabilecektir. Eğer mesleğe daha yakışır bir hediye almak istiyorsanız, aşağıdaki listede belirtilen durumları göz önüne almanız gerekmektedir.

  1. Hediye alacağınız psikoloğun yaşı
  2. Hediye alacağınız psikoloğun size yakınlık durumu
  3. Hediye alacağınız psikoloğun cinsiyeti
  4. Hediye alacağınız psikoloğun zevkleri
  5. Hediye alacağınız psikoloğun ihtiyaçları

Yukarıda belirtilen 5 temel durum, psikoloğa hediye almanın püf noktaları konusunu oldukça etkilemektedir. Bu listedeki durumlar hakkında daha detaylı bilgi almak ve seçiminizi çok daha doğru bir biçimde yapmak için aşağıdaki başlıklara göz atabilirsiniz.

1- Hediye Alacağınız Psikoloğun Yaşı

Hediye seçimlerinde en çok dikkat edilmesi gereken noktalardan bir tanesi de hediye alacağınız insanın kaç yaşında olduğudur. Eğer genç bir psikoloğa hediye almak istiyorsanız, ağır duran hediyelerden kaçınmanız tavsiye edilmektedir. Örnek vermek gerekirse, yeni mezun olmuş bir psikoloğa 1950’li yıllardan kalan eski bir radyo hediye etmeniz onu çok da mutlu etmeyecektir.

Hediye alacağınız psikoloğun yaşı, hediye seçiminizi oldukça etkileyecektir. Tanıdığınız psikoloğun yaşını hesaba katarak alacağınız hediyeler hem daha kullanışlı hem de daha anlamlı olacaktır. Bu nedenle yaş konusunu dikkate almanız fazlasıyla önemlidir.

2- Hediye Alacağınız Psikoloğun Size Yakınlık Durumu

Psikoloğa hediye almanın püf noktaları konusunda araştırma yapan bireyler, mutlaka psikoloğun kendilerine ne derece yakın olduğunu göz önünde bulundurmalıdır. Örneğin psikolog yakınınız abinizse, oldukça değişik ve komik hediyeler almanızda herhangi bir sıkıntı olmayacaktır. Aynı şekilde çok yakın bir arkadaşınız psikologsa, hediye seçenekleri uçsuz bucaksız olacaktır.

Ancak hediye almak istediğiniz psikolog yalnızca tedavi için tanıştığınız bire doktorsa, bu noktada hediye seçimininiz oldukça dikkatli yapmanız gerekecektir. Resmi bir ilişki içerisinde olduğunuz psikoloğa en uygun hediyeyi alabilmek için daha klasik hediyelere yönelmeniz tavsiye edilmektedir.

3- Hediye Alacağınız Psikoloğun Cinsiyeti

Doktora hediye vermek için ilk olarak hediye seçiminde cinsiyete de önem vermelisiniz. Günümüzde geçmişe kıyasla pek çok ürün hem erkek hem de kadınlar için uygundur. Ancak hediyenizin daha uygun olabilmesi adına mutlaka doktorunuzun cinsiyetine uygun olacak ürünlere yönelmeniz tavsiye edilmektedir.

Kadın psikologlara genellikle zarif takılar veya ofis hediyesi alınabilmektedir. Erkek doktora alınabilecek hediyeler ise genellikle maskülen ofis ürünleri ve ajandalardır. Bu hususları göz önünde bulundurarak alacağınız hediyenin daha iyi olmasına vesile olabilirsiniz.

4- Hediye Alacağınız Psikoloğun Zevkleri

Hediye alacağınız psikoloğun zevkleri, hediye seçiminizin çok daha iyi olmasına yardımcı olacaktır. Eğer hediye alacağınız psikolog ile aranızda kan bağı varsa ya da çok yakın bir arkadaşınızsa alacağınız hediye karşı tarafın zevklerine hitap edecektir.

Hediye alacağınız doktor yakınınız değilse ve zevklerini bilmiyorsanız, ofisine bakmanız yeterli olacaktır. Zira her doktorun ofisi kendine has bir dekorasyona sahiptir. Ofisin renklerine ve dekoratif ürünlerin duruşuna göre seçebileceğiniz pek çok farklı hediye bulunmaktadır. Örneğin masa üstü gereçleri, vazo, biblo, mum gibi ürünlere yönelebilirsiniz.

5- Hediye Alacağınız Psikoloğun İhtiyaçları

Psikoloğa hediye almak sizi çok zorlayacaksa, psikolog ziyaretinde ofisi incelemeniz tavsiye edilmektedir. Eğer normal hayatınızda da görüştüğünüz bir psikolog değilse, ihtiyaçlarını bilmeniz zor olacaktır. Ancak ofisteki ürünlere göz gezdirmek, ihtiyaçları anlamanıza yardımcı olacaktır. Ofiste olması gereken temel ürünlere göz atabilir ve olmayan ürünleri hediye olarak alabilirsiniz. Böylelikle psikoloğa alacağınız hediye çok daha verimli olacaktır.

Psikolog ya da psikiyatri doktoruna ne alınır diye düşünüyorsanız, mutlaka yukarıdaki başlıklarda belirtilen püf noktalarını göz önüne almalısınız. Yukarıdan gereken bilgiyi edindikten sonra ise, aşağıdaki başlığa göz atarak hediye önerileri hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

Psikologlara Alınabilecek Hediyeler

Psikoloğa hediye almak isteyen bireyler, hediye seçiminde kararsız kalabilmektedir. Bu durumun ana sebebi ise uygunsuz ya da beğenilmeyecek bir hediye almaktan kaçınmaktır. Eğer bir psikoloğa hediye alacaksanız, mutlaka aşağıdaki hediye önerisi barındıran listeye göz atmalısınız. Bu sayede seçimlerini çok daha kolay bir hale gelecektir.

  • Ofis gereçleri (Ofiste kullanılabilecek her türlü ajanda, defter, kalem, dosya, kupa bardak gibi ürünler alabilirsiniz.)
  • Ofis dekorasyon ürünleri (Psikoloğun ofisinde yer verebileceği türden kum saati, masa saati, duvar saati, mum, şamdan, büst, çiçek, saksı gibi ürünlere yönelebilirsiniz.)
  • Takı (Kolye, küpe, bileklik, saat, kravat, şal, fular, gözlük gibi aksesuar ürünleri alabilirsiniz.)
  • Kitap (Ofisteki kitaplıkta bulunmayan kitapları alarak psikoloğunuzu değerli hissettirebilirsiniz.)
  • Konsept hediye seti (Kahve, fincan, parfüm gibi çeşitli içeriklerde konsept hediye kutuları alabilirsiniz.)

Yukarıda belirtilen örneklerin yanı sıra tercih edebileceğiniz sayısız ürün bulunmaktadır. psikoloğa hediye almanın püf noktaları konusuna dikkat ederek istediğiniz türden bir hediye alabilirsiniz. Bunun yanı sıra hediye notu ekleyerek müteşekkir olduğunuzu belli edebilirsiniz.

Doktora Hediye Notu Ne Yazılır?

Doktora hediye notu ne yazılır diye düşünen bireylerin not kartına yazabileceği birçok cümle vardır. Doktorunuzun size yakınlık durumuna bağlı olarak notunuzu hazırlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra notunuza mutlaka karşı tarafın yaptığı mesleğin ne kadar değerli olduğunu, doktorunuza ne kadar saygı duyduğunuzu eklemlisiniz. Bu yazılar onu çok mutlu edecektir. Ayrıca bilmelisiniz ki, resmi bir dil kullanmanız çok daha doğru olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir