Bir başka WordPress sitesi

Anneye Doğum Hediyesi Ne Olabilir?

Anneye doğum hediyesi

Anneye doğum hediyesi eşler arasında oldukça önemlidir. Ancak neyin alınabileceği her zaman büyük bir meraktır. Özellikle bu heyecan ilk kez yaşanıyorsa çoğu zaman kişiler fikir sahibi değildir. Eğer konu hakkında ilham kaynağı arıyorsanız, bazı seçenekler şöyle sayılabilir;

  1. Yeni doğan sepeti
  2. Oyuncaklar
  3. Kolyeler
  4. Bebek bakımıyla alakalı kitaplar
  5. Bakım malzemeleri
  6. Lohusa kıyafetleri
  7. Süt pompaları
  8. Bebek kıyafetleri
  9. Bebek bakım çantası

Bu hediyeler hem anne, hem de bebek için oldukça değerlidir. Ancak bazılarını alırken anneden yardım almanız gerekir. Ayrıca bakım ürünleri de onun teniyle uyumlu olmalıdır. Peki, bu hediyeler nelerdir?

1.      Yeni Doğan Sepeti

Anneye doğum hediyesi ne alınır için ilk seçenek yeni doğan sepetidir. Eğer ilk tecrübenizse ve daha önce duymamışsanız içerisinde bebeklere özel pişik kremleri, losyonlar, şampuanlar, yağlar, burun açma aparatı gibi ürünler yer almalıdır.

Dolayısıyla hem siz ve anne, hem de bebek için önemli bir hediyedir. Böylece bebeğinize daha iyi bakım yapabilirsiniz. Tek hatırlamanız gereken içindeki ürünlerin bebeklere özel üretilmiş olmasıdır.

2.      Oyuncaklar

Doğum yapan anneye hediye için bir diğer seçenek oyuncaklardır. Her ne kadar bebekler uzun bir süre bunları kullanmayacak olsa da, manevi yönden büyük bir anlamı vardır. Bebeğiniz oynayana kadar evin güzel bir köşesine koyabilir, burada bir süs olarak da kullanabilirsiniz.

3.      Kolyeler

Doğum yapan anneye hediye kolye en çok tercih edilen seçenekler arasındadır. Bunun bir nedeni de kadınların bu tür aksesuarları sevmesi ve sıkça kullanmasıdır. Burada yalnızca eşinizin zevkine hitap edecek bir seçimde bulunmanız gerekir. Eğer daha önceden sevdiği ve size gösterdiği bir tane varsa bunu almak oldukça anlamlı olacaktır.

Aynı zamanda anne-bebek temalı kolyeler de vardır. Eğer seçim yapamıyorsanız, bunlar da oldukça güzel bir seçenektir. Bunun haricinde yüzük ve küpe gibi farklı seçimlerde de bulabilirsiniz.

4.      Bebek Bakımıyla Alakalı Kitaplar

İlk kez bebek sahibi olmak her anne baba için zordur. Zira ne yapılması gerektiği oldukça karışıktır. Yanlış bir şey yapmak bebeğe istenmeyen zararlar verebilir. Dolayısıyla ilk kez anne olana hediye için bebek bakımıyla alakalı kitaplar oldukça güzel bir seçenektir.

Bu sadece eşiniz için değil, sizin için de gereklidir. Zira bebek bakımı iki ebeveynin de ortak sorumluluğudur. Böylece nelere dikkat etmeniz gerektiğini, püf noktaları kolayca öğrenebilirsiniz.

5.      Bakım Malzemeleri

Kadınlar kişisel bakımına büyük bir önem verir. Ancak bilindiği üzere doğum süreci ciltte bozukluklara, kırışıklıklara neden olur. Günümüzde birçok kadın bunları gidermek ve önceki bedenini elde etmek için bakım malzemeleri kullanır. Burada tercih edilen özel ürünler vardır.

Dolayısıyla yeni anneye hediye fikirleri arıyorsanız, bir diğer seçeneğiniz de bakım malzemeleridir. Ancak burada her bakım ürünün farklı cilt tipleri için olduğu hatırlanmalıdır. Buna dikkat etmezseniz, eşinizin cildinde istenmeyen sonuçlar yaşanabilir. Eğer bilmiyorsanız kendisine sorarak öğrenebilir, ardından buna uygun ürünleri alabilirsiniz.

Eğer bunları güzel bir kutu halinde paketlerseniz, onu düşündüğünüzü göstererek güzel bir hediye verebilirsiniz. İçerisine bebeğiniz ile ilgili küçük hediyeler de eklerseniz ailenizin yeni üyesini de düşündüğünüzü gösterebilir, onu daha da mutlu edebilirsiniz.

6.      Lohusa Kıyafetleri

Eşe doğum hediyesi erkekler arasında en çok sorulan sorular arasındadır. Zira her erkek özellikle ilk doğumda ne yapması gerektiği hakkında bilgi sahibi değildir. Durum böyle olunca hediyelik ne alınabileceği tam bir bilinmezdir.

Burada aklınıza ilk gelebilecek ve mantıklı seçeneklerden bir tanesi de lohusa kıyafetleridir. Bu dönemde annenin bedeni değişim yaşayacağı ve bebekle daha yakından ilgilenmesi gerekeceği için, kıyafetlerin de değişmesi gerekir. Lohusa kıyafetleri de burada devreye girer.

Ancak burada alırken dikkat etmeniz gerekir. Her durumu göz önünde bulundurmanız şarttır. Bu bağlamda kıyafet emzirme için uygun olmalıdır. En büyük şart da annenin bedeni ile uygunluğudur. Zira normal kıyafetler gibi, bunlar da farklı bedenlere göre dikilir. Eğer dikkat etmez ve dar-bol alırsanız kullanılmaması muhtemeldir.

7.      Süt Pompaları

Yeni doğan bebeklerin beslenmesi oldukça önemlidir. Bu konuda anneler her zaman bebeklerini doğrudan emziremez. Bunun çok farklı nedenleri vardır. Süt sağma pompaları da burada devreye girer. Doğum yapan anneye hediye olarak bunlar oldukça kullanışlı, işlevsel ve mantıklı bir üründür.

Ancak bunlara baktığınızda da göreceğiniz üzere farklı seçenekler, modeller vardır. Eğer eşinizden habersiz almaya kalkarsanız, ona uyum göstermemesi oldukça muhtemeldir. Dolayısıyla onunla giderek tercih yapmak daha verimli olacaktır.

8.      Bebek Kıyafetleri

Anneye doğum hediyesi ne olabilir için bir diğer seçenek de bebeğe yöneliktir. Bilindiği üzere bebek kıyafetleri döneme göre farklılaşır. Dolayısıyla yeni doğum yapmış bir anneye yeni doğan bebek kıyafeti almak oldukça düşünceli bir harekettir.

Ancak burada her giysi gibi, bunların da yazlık ve kışlık olarak farklılaştığı bilinmelidir. Eğer buna dikkat etmeden alırsanız, hiçbir zaman kullanılmaması muhtemeldir. Zira mevsim geçtiğinde bebek de büyüyeceği için kıyafete bir daha giremez.

Bunları değerlendirmek istiyorsanız, internetten seçim yapabilir veya doğrudan mağazaya giderek kendiniz inceleyebilirsiniz.

9.      Bebek Bakım Çantası

Anneye doğum hediyesi bakımından bir diğer seçeneğiniz de bebek bakım çantasıdır. Bu çantalar her anne babanın hayatında hayat kurtaran ürünleri toplar. Dolayısıyla oldukça kullanışlı bir yapıya sahiptir. Yapıları gereği bebeğin gerek duyabileceği her şey içerisine girebilir. Taşıması kolay olduğu için bir ağırlık da yapmaz.

Çok sayıda cebi olduğu için anne de içine kendi eşyalarını koyabilir. Günümüzde bazı bebek bakım çantaları termal göz de bulundurur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir